Aproximativ 13.000 de imigranţi s-au deplasat la frontiera dintre Turcia şi Grecia în urma ameninţărilor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan că îi va lăsa să iasă din ţară pe refugiaţii care vor să ajungă în Europa, a anunţat ONU.

"Cel puţin 13.000 de persoane sunt prezente de-a lungul a 212 km de frontieră", conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). Această agenţie a ONU a precizat că printre imigranţi se află "familii cu copii mici", scrie Agerpres.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a mai transmis că echipele sale urmăresc îndeaproape mişcarea de populaţie de la Istanbul şi le furnizează ajutor celor mai vulnerabili dintre imigranţi.

"Echipele care lucrează de-a lungul frontierei de 212 kilometri dintre Turcia şi Grecia (...) au numărat 13.000 de persoane adunate la punctele de intrare oficiale de la graniţă la Pazarkule şi Ipsala, precum şi în alte locuri", a precizat OIM, adăugând că grupurile sunt formate "din câteva zeci şi până la peste 3.000 de persoane".

"Numărul imigranţilor care vin din Edirne (nord-vestul Turciei - n.r.) pentru a traversa frontiera a crescut în cursul zilei pe măsură ce maşinile, taxiurile şi autocarele au ajuns la Istanbul", a explicat şeful misiunii turce la OIM, Lado Gvilava.

"Majoritatea sunt bărbaţi, dar pot fi văzute de asemenea şi familii cu copii mici", a adăugat el. Turcia şi-a deschis vineri frontierele migratorii cu Europa, ameninţând că va lăsa să treacă un nou aflux de refugiaţi sirieni dacă nu obţine un sprijin activ de la UE în disputa sa cu Rusia în Siria.

"Ce am făcut ieri? Am deschis porţile. Şi nu le vom închide", a afirmat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. La frontiera dintre Turcia şi Grecia, situaţia a fost tensionată sâmbătă, cu ciocniri între poliţiştii greci care aruncau cu gaze lacrimogene şi imigranţi care aruncau cu pietre.

Guvernul de la Atena a transmis că a respins peste 4.000 de treceri ilegale de frontieră şi că autorităţile au arestat 66 de imigranţi care reuşiseră să intre pe teritoriul Greciei, potrivit DPA. În 2015, Grecia a devenit principala poartă de intrare în Europa pentru sute de mii de imigranţi, majoritatea fugind de conflictul sirian.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri