Un tratament medical împotriva noului coronavirus ar putea fi creat "până în vară sau la începutul toamnei", a afirmat vicepreşedintele american Mike Pence, care coordonează lupta împotriva epidemiei în SUA, informează AFP, potrivit Agepres.

"Tratamentele terapeutice pentru ajutorarea oamenilor care contactează coronavirus ar putea fi create până în vară sau la începutul toamnei", a afirmat Pence în timpul unei conferinţe de presă, adăugând că un vaccin împotriva acestei boli "ar putea fi dezvoltat înainte de sfârşitul anului sau începutul anului viitor".

Primele teste clinice pentru un vaccin ar putea avea loc "în următoarele şase săptămâni", a mai spus vicepreşedintele american.

Medicamentul remdesivir, un antiviral al laboratorului american Gilead, a fost deja utilizat pentru tratarea pacienţilor în SUA şi Franţa. Echipa medicală care a tratat un pacient în Franţa la mijlocul lui februarie a calificat la acea dată tratamentul, administrat pe cale intravenoasă, drept "promiţător", pentru că "acţionează direct asupra virusului pentru a împiedica multiplicarea lui".

Sursa foto: Dragon Images / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri