Giorgio Armani, celebrul creator de modă, a decis să se implice în lupta împotriva coronavirus. Armani donează 1,25 milioane de euro pentru lupta împotriva COVID-19. Banii vor merge către mai multe spitale din Italia și către Agenția Protecției Civile.

Spitalele Luigi Sacco, San Raffaele, Institutul dei Tumori din Milano, precum și Institutul Lazzaro Spallanzani din Roma vor beneficia de donația lui Giorgio Armani. Adițional, donația va susține și activitatea Agenției Protecției Civile.

Măsura luată de Giorgio Armani vine după ce show-urile sale de modă din cadrul Săptămânii Modei de la Milano din februarie au avut loc fără audiență, pentru prima oară în istoria brandului.

Anunțul donației lui Giorgio Armani a fost făcut duminică seară, după ce numărul de cazuri confirmate de COVID-19 din Italia a urcat la 7.375. Între timp, numărul de morţi de Coronavirus din Italia a crescut dramatic, marți 168 de persoane infectate au murit, aducând bilanţul la 631 de morţi, o creştere de 36% într-o singură zi.

Tot de marți, Italia a intrat în carantină. Deplasările sunt restrânse și vor fi adoptate în întreaga țară măsurile luate în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”.

Sunt cele mai dure măsuri luate în Peninsulă în ultimii 80 de ani. Aproape toate activităţile publice au fost interzise, în timp ce conducerea a zeci de penitenciare se confruntă cu revolte.

Deplasările vor fi interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”.

Numărul total de cazuri în Italia, ţara europeană cel mai puternic lovită de coronavirus în Europa, a crescut la 10.149 de la 9.172, o creştere de 10,7%. Datele arată şi că 1004 persoane s-au vindecat, iar 877 se află la terapie intensivă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri