Un tribunal din Atlanta a gasit-o pe o fosta secretara din cadrul companiei Coca-Cola vinovata de conspiratie pentru sustragerea unor secrete de fabricatie apartinand gigantului bauturilor racoritoare, pe care intentiona sa le vanda rivalei PepsiCo in schimbul sumei de 1,5 milioane de dolari, informeaza International Herlad Tribune.
Joya Williams, 41 de ani, o fosta asistenta a unui director executiv al Coca-Cola, risca pana la 10 ani inchisoare. In momentul in care a fost citit verdictul, aceasta nu a schitat nici o reactie. Avocatii sai au afirmat ca vor face apel, desi verdictul a fost cel corect in viziunea unui asistent din cadrul procuraturii.

Joya Williams a declarat ca desi copia periodic documente pentru a lucra acasa, nu a avut nici o clipa intentia de a fura si de a vinde date vitale legate de activitatea companiei a carei angajata era. Aceasta sustine ca participarea la acest plan i-ar fi fost inscenata de Ibrahim Dimson si Edmund Duhaney, doi inculpati in acelasi caz, care si-au recunoscut vina in luna octombrie a anului trecut. Duhaney a marturisit ca Williams,
prietena de familie, a fost cea care a avut ideea furtului de date si a obtinut documentele confidentiale si mostrele de produs proprietatea Coca-Cola.

Procesul inceput saptamana trecuta include si marturiile fostului sef al acuzatei si ale unui agent FBI care participase la misiunea subacoperire soldata cu arestarea celor trei acuzati.

Incercarea de frauda a iesit la iveala cand PepsiCo, cu sediul in Purchase, New York, a oferit rivalei sale Coca-Cola, in mai 2006, o copie a unei scrisori primita de la o persoana care pretindea ca este un angajat important al companiei si ca poate oferi mostre de produs si alte informatii confidentiale. Acesta a fost momentul in care Coca-Cola a anunat politia, iar FBI-ul a inceput o investigatie subacoperire.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri