Joya Williams, 41 de ani, o fosta asistenta a unui director executiv al Coca-Cola, risca pana la 10 ani inchisoare. In momentul in care a fost citit verdictul, aceasta nu a schitat nici o reactie. Avocatii sai au afirmat ca vor face apel, desi verdictul a fost cel corect in viziunea unui asistent din cadrul procuraturii.

Joya Williams a declarat ca desi copia periodic documente pentru a lucra acasa, nu a avut nici o clipa intentia de a fura si de a vinde date vitale legate de activitatea companiei a carei angajata era. Aceasta sustine ca participarea la acest plan i-ar fi fost inscenata de Ibrahim Dimson si Edmund Duhaney, doi inculpati in acelasi caz, care si-au recunoscut vina in luna octombrie a anului trecut. Duhaney a marturisit ca Williams,
prietena de familie, a fost cea care a avut ideea furtului de date si a obtinut documentele confidentiale si mostrele de produs proprietatea Coca-Cola.

Procesul inceput saptamana trecuta include si marturiile fostului sef al acuzatei si ale unui agent FBI care participase la misiunea subacoperire soldata cu arestarea celor trei acuzati.

Incercarea de frauda a iesit la iveala cand PepsiCo, cu sediul in Purchase, New York, a oferit rivalei sale Coca-Cola, in mai 2006, o copie a unei scrisori primita de la o persoana care pretindea ca este un angajat important al companiei si ca poate oferi mostre de produs si alte informatii confidentiale. Acesta a fost momentul in care Coca-Cola a anunat politia, iar FBI-ul a inceput o investigatie subacoperire.