Pretul petrolului a scazut, luni, de la cea mai mare valoare din ultima luna, deoarece sindicatele nigeriene au suspendat greva din cea mai mare tara producatoare de petrol din Africa. Scaderea pretului petrolului a fost limitata insa de prognozele meteo care anunta venirea frigului in statele Unite ale Americii, cea mai mare piata energetica din lume.

Pretul petrolului brut tranzactionat pe piata americana a crescut iar la cea mai mare cotatie din ultima luna, de 59,36 dolari/barilul de titei, la inceputul sedintei de tranzactionare. Pana la 14:22, ora Romaniei, petrolul brut tranzactionat pe piata americana s-a ieftinit cu 29 de centi, la cotatia de 58,73 dolari. Petrolul Brent tranzactionat s-a ieftinit cu 33 de centi, la cotatia de 58,08 dolari/baril.

"Valul de frig din piata americana este, in continuare, factorul cel mai important care scumpeste petrolul. in sfarsit, putem observa ca in nord-estul SUA, s-a normalizat vremea, deci va creste consumul de combustibil termic si vor scadea, probabil, statisticile pentru stocurile americane de petrol", a spus potrivit NewsIn unul dintre analistii de la ANZ Bank, Andrew Harrington, citat de Reuters. Preturile petrolului au crescut, saptamana trecuta, cu 3,60 dolari sau 6,5%.

Prognozele meteo arata ca temperaturile din nord-estul Statelor Unite ale Americii vor fi scazute in urmatoarele sase pana la zece zile. Sindicatele nigeriene din domeniul petrolier au suspendat, duminca, declansarea unei greve pe termen nedeterminat. Nigeria este al optulea cel mai mare exportator de petrol din lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri