Pretul petrolului a scazut, luni, de la cea mai mare valoare din ultima luna, deoarece sindicatele nigeriene au suspendat greva din cea mai mare tara producatoare de petrol din Africa. Scaderea pretului petrolului a fost limitata insa de prognozele meteo care anunta venirea frigului in statele Unite ale Americii, cea mai mare piata energetica din lume.

Pretul petrolului brut tranzactionat pe piata americana a crescut iar la cea mai mare cotatie din ultima luna, de 59,36 dolari/barilul de titei, la inceputul sedintei de tranzactionare. Pana la 14:22, ora Romaniei, petrolul brut tranzactionat pe piata americana s-a ieftinit cu 29 de centi, la cotatia de 58,73 dolari. Petrolul Brent tranzactionat s-a ieftinit cu 33 de centi, la cotatia de 58,08 dolari/baril.

"Valul de frig din piata americana este, in continuare, factorul cel mai important care scumpeste petrolul. in sfarsit, putem observa ca in nord-estul SUA, s-a normalizat vremea, deci va creste consumul de combustibil termic si vor scadea, probabil, statisticile pentru stocurile americane de petrol", a spus potrivit NewsIn unul dintre analistii de la ANZ Bank, Andrew Harrington, citat de Reuters. Preturile petrolului au crescut, saptamana trecuta, cu 3,60 dolari sau 6,5%.

Prognozele meteo arata ca temperaturile din nord-estul Statelor Unite ale Americii vor fi scazute in urmatoarele sase pana la zece zile. Sindicatele nigeriene din domeniul petrolier au suspendat, duminca, declansarea unei greve pe termen nedeterminat. Nigeria este al optulea cel mai mare exportator de petrol din lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si