Comisia Europeană a anunțat crearea unui stoc strategic de echipamente medicale precum ventilatoare și măști de protecție pentru a ajuta statele membre să lupte cu epidemia de coronavirus.

Stocul va cuprinde următoarele echipamente, potrivit unui comunicat de presă, conform G4Media:

  • echipamente de terapie intensivă, precum ventilatoare,
  • echipamente de protecție, precum măsti reutilizabile,
  • vaccinuri și medicamente,
  • materiale de laborator.

Stocul va fi găzduit de unul sau mai multe state membre, care vor fi responsabile și de achiziționarea echipamentelor plătite din fondurile puse la dispoziție de Comisia Europeană. Comisia va finanța 90% din prețul de achiziție.

Bugetul inițial alocat creării acestui stoc este de 50 de milioane de euro. Aprovizionarea și direcționarea materialelor achiziționate vor fi realizate de o structură specializată a Comisiei Europene.

Decizia privind statul gazdă urmează să fie luată în zilele următoare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri