RWE vrea sa distribuie gaze naturale in toata Germania

Compania energetica germana RWE vrea sa distribuie gaze naturale la scara intregii tari, a spus, luni, RWE, imediat dupa anuntul asemanator al companiei rivale E.ON, informeaza NewsIn citand Reutes. Directorul general al firmei RWE, Harry Roels a spus, la o conferinta dedicata industriei energetice, la Essen, ca filiala de retail Eprimo, pe care RWE a achizitionat-o recent, care vinde deja energie electrica, se pregateste sa intre in piata de gaze naturale, potrivit Reuters.

"Prin cumpararea, in decembrie 2006, a companiei distribuitoare Eprimo, achizitie care asteapta inca aprobarea arbitrului german pentru carteluri, am facut un pas important pentru extinderea activitatilor noastre de distributie de energie electrica si de gaze naturale", a spus Roels.

Compania Eprimo, cu sediul in landul Hesse, vinde energie electrica prin Internet si are deja 140.000 de conturi de clienti. Noua divizie a companiei E.ON, E WIE EINFACH, a spus ca va garanta preturi sub cele ale companiilor energetice locale, timp de doi ani pentru energia electrica si timp de un an, pentru gaze naturale. Roels a spus ca si RWE vrea sa faca o oferta cat se poate mai ieftina, dar a adaugat: "Nu avem mult spatiu de manevra". Cele 39 de milioane de locuinte din Germania reprezinta un interesant grup tinta, deoarece serviciile oferite de distribuitori sunt foarte cautate.

Companiile energetice reactioneaza la activitatile de reglementare si antitrust care au scazut comisioanele pentru trasnport energetic ale Germaniei si creat, fortat, posibilitatea accesului unor firme nou-venite in schema energetica. Decizia a incurajat multi oameni sa isi schimbe furnizorul de energie.

Analistii economici spun ca miscarile ar putea dauna relatiilor dintre marii jucatori ai pietei cu firmele locale. Multe firme locale cumpara energie electrica si gaze naturale en gros de la marile companii si castiga bine, prin livrarea de energie clientilor particulari, pe ultima suta de metri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bilanț COVID-19 la nivel global: cum arată situația
Setari Cookie-uri