Armata germană face pregătiri pentru a contribui la eforturile de combatere a coronavirusului dacă instituţiile civile nu vor mai face faţă epidemiei, a declarat joi ministrul apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer.

‘Facem pregătiri pentru scenariul cel mai nefavorabil, în care un foarte mare număr de persoane vor fi infectate, iar noi avem resursele umane pentru a ajuta’, a afirmat ministrul într-o conferinţă de presă, potrivit G4Media.

Annegret Kramp-Karrenbauer a mai spus că armata a contactat deja sute de rezervişti cu pregătire medicală şi că va fi capabilă să protejeze infrastructura critică şi să distribuie echipamente medicale şi medicamente, dacă va fi necesar.

În jur de 2.300 de rezervişti şi 900 de rezervişti cu pregătire medicală au răspuns deja după un prim apel la sfârşitul săptămânii trecute, a adăugat ea, precizând că guvernul va lansa noi ‘apeluri foarte ţintite şi un apel general’.

Armata germană numără aproximativ 75.000 de rezervişti.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri