Bancile italiene sunt cele mai scumpe din Europa, in medie fiecare gospodarie cheltuind anual cel putin 182 euro pentru a beneficia de un cont, reiese dintr-un studiu efectuat de grupul Antitrust, organ insarcinat cu vegherea pietei concurentiale a Italiei, informeaza NewsIn.

Pentru a detine un cont intr-o banca italiana trebuiesc cheltuiti 182 euro, fata de suma de 35 de euro necesari in Olanda, 65 de euro in Belgia si Marea Britanie, 99 de euro in Franta si 108 euro in Spania. Acest studiu redactat de grupul Antitrust denunta absenta concurentei in cadrul sectorului bancar italian.

Costurile ridicate ale serviciilor pentru clienti, absenta transparentei prestatiilor facturate, fidelizarea fortata a consumatorilor prost informati reprezinta probleme semnalate de grupul Antitrust, care deplange "slabiciunea concurentei in cadrul sectorului bancar italian in comparatie cu alt state europene, in absenta motivatiilor pentru dezvoltarea unui mediu concurential veritabil".

Studiul realizat de Antitrust a dezvaluit mari diferente in ceea ce priveste costurile de intretinere a conturilor aplicate de diferite banci, denuntand absenta informatiilor clare oferite clientilor, lucru ce reduce posibilitatea acestora de a alege si de a compara ofertele. Asociatia Bancilor Italiene (ABI) s-a declarat pregatita pentru a colabora cu autoritatile de concurenta pentru a "face lumina asupra diferitelor aspecte ale concurentei bancare".

Presedintele ABI, Corrado Faisola, a emis un comunicat dupa publicarea raportului redactat de Antitrust prin care incearca sa apere sectorul bancar italian, estimand ca studiul "ignora majoritatea serviciilor oferite de banci, care au dovedit capacitatea de a se adapta la mediul concurential national cat si extern".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri