Grupul GlaxoSmithKline Plc va extinde alianta de cercetare si dezvoltare cu firma indiana de farmaceutice Ranbaxy Laboratories Ltd, aceast acord putand aduce castiguri de peste 100 milioane dolari pentru compania din India, au anuntat marti cele doua grupuri.

Acest acord, care are drept baza acordul initial semnat in 2003, majoreaza responsabilitatile grupului indian in ceea ce priveste detaliile financiare si dezvoltarea de noi medicamente, a declarat Ranbaxy intr-un comunicat. "Ranbaxy ar putea primi peste 100 de milioane de dolari drept plati potentiale pentru produsele dezvoltate care sunt lansate ulterior de GSK precum si o proportie importanta din vanzarile globale ale acestor produse", reiese din comunicat. Ranbaxy va pastra dreptul de comercializare in India a oricarui produs de succes.

Acest acord reprezinta cresterea interesului marilor companii farmaceutice in ceea ce priveste exploatarea experientei Indiei in productia de medicamente, precum si de costurile reduse de productie.

Conform acordului initial, informeaza NewsIn, Ranbaxy era insarcinata cu optimizarea produselor selectate pentru introducerea pe piata. Noul acord ofera grupului indian responsabilitati mai largite, privind dezvoltarea de produse experimentale

Sefa divizie Glaxo specializata in descoperirea de medicamente noi, Maxine Gowen, a declarat ca acest acord face parte din strategia grupului de a-si largi baza de produse prin deschiderea catre cercetarea externa si colaborari legate de procesul de dezvoltare a noilor produse.

Precum majoritatea companiilor farmecautice din India, Ranbaxy s-a concentrat in trecut pe producerea de medicamente generice pentru pietele din Statele Unite ale Americii si Europa, insa momentan este interesata de extinderea operatiunilor sale pentru a patrunde si pe piata medicamentelor patentate.

Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internationala de produse farmaceutice integrata, bazata pe cercetare, cu sediul central in India. Compania isi deserveste clientii din peste 125 de tari si are un portofoliu extins de filiale, sucursale si aliante, operatiuni locale in 49 de tari si operatiuni de productie in 8 tari.

In iunie 2006 Ranbaxy Laboratories Ltd. a anuntat finalizarea procesului de achizitie de catre Ranbaxy Netherlands BV a 96,7% din compania romaneasca de produse generice Terapia SA.

Operatiunile combinate ale Terapia Ranbaxy au pus bazele celei mai mari companii de produse generice din Romania. Numele comercial al companiei este Terapia Ranbaxy. Compania este implicata in procesul de integrare care include rebrandarea si dezvoltarea profesionala a personalului comercial, pregatindu-se de lansarea a peste 40 de noi produse in anul 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri