Aurul s-a scumpit, marti, la 650 dolari/uncie, pe piata londoneza, deoarece au crescut preturile petrolului, iar dolarul s-a depreciat usor, informeaza NewsIn. Analistii economici spun ca este posibil ca aurul sa se scumpeasca, daca pastreaza mai mult timp castigurile din ultima vreme.

Pretul aurului a depasit de cateva ori, saptamana trecuta, nivelul de 650 dolari/uncie. Marcarea profitului, insa, a scazut preturile aurului, care au crescut cu aproximativ 9%, de la data de 5 ianuarie cand au aurul s-a ieftinit cel mai mult din ultimele doua luni.

Cotatia spot a aurului a fost de 653,40/654,10 dolari/uncie, pana la 12:52, ora Romaniei, in crestere fata de valoarea atinsa luni, pe piata new-yorkeza. Cotatia spot a aurului pe piata new-yorkeza, la inchiderea sedintei de tranzactionare a fost de 649,00/649,70 dolari/uncie, cu 2 dolari mai scumpa, in contextul in care fondurile si-au reinnoit interesul pentru cumpararea de aur.

"Piata s-a putut consolida in jurul valorii de 650 de dolari, care ar trebui sa fie o baza solida. Sentimentul general optimist al pietei pentru marfuri din ultimele zile si slabirea continua a dolarului alimenteaza scumpirea aurului", a spus analistul de la MKS Finance, cu sediul in Germania, Frederic Panizzutti.

"Nu vom fi surprinsi daca zilele urmatoare se vor face investitii noi in aur. Cu cat putem pastra mai mult timp valoarea de 650 dolari, cu atat va fi baza mai solida", a mai spus Panizzutti, preluat de Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri