Previziunile potrivit carora China ar putea deveni, pana in 2009, statul cu cele mai ridicate emisii de dioxid de carbon din lume se bazeaza pe date vechi si este improbabil ca Beijing sa depaseasca SUA in viitorul apropiat, au declarat, marti, oficiali ONU si chinezi, citati de Reuters.

Agentia Internationala a Energiei (AIE) a avertizat ca emisiile de gaze cu efect de sera din China ar putea ajunge in fruntea listei mondiale pana in 2010, in cazul in care autoritatile de la Beijing nu schimba felul in care alimenteaza cresterea economica anuala accelerata.

Pe de alta parte, seful delegatiei Organizatiei Natiunilor Unite in China, Khalid Malik, a declarat ca statisiticile recente l-au determinat sa creada ca Beijing nu va inlocui atat de usor SUA. "Rezultatele recente sunt optimiste", a declarat Malik, cu ocazia unei conferinte de lansare a unei noi scheme de investitii pentru reducerea emisiilor. Malik a refuzat sa dea rezultate alternative, insa ONU colaboreaza cu guvernul chinez la o evaluare a emisiilor chinezesti, a declarat seful ONU pentru energie si mediu din China, Kishan Khoday.

Emisiile de gaze cu efect de sera pe cap de locuitor din China sunt mult mai scazute decat in SUA sau in alte state puternic industrializate, insa fabricile ineficiente si cererea mare de electricitate, produsa, in special, in uzinele ce utilizeaza carbune ridica intr-un ritm accelerat nivelul emisiilor.

Beijing s-a angajat sa reduca, pana in 2010, cantitatea de energie folosita pentru a genera fiecare dolar din venitul national cu 20% iar un inalt oficial pe probleme de mediu a declarat ca politicile guvernamentale contribuie la reducerea ratei de crestere a emisiilor de gaze poluante.

"Emisiile in China vor continua sa creasca, insa eforturile guvernului vor frana aceasta crestere", a declarat directorul adjunct al Biroului pentru Probleme Globale de Mediu, Lu Xuedu. "Estimarile AIE, ca emisiile din China le vor depasi pe cele din SUA inainte de 2010 sunt, in opinia mea, eronate", a adaugat acesta, potrivit NewsIn.

Reprezentantii Ministerului de Externe au declarat ca statele bogate poarta cea mai mare vina pentru emisiile de gaze cu efect de sera, care provoaca ridicarea temperaturilor si, din acest motiv, ar trebui sa depuna si cele mai mari eforturi pentru imbunatatirea situatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri