Cetăţeni ucraineni care se întorceau din Thailanda au fost văzuţi fugind dintr-un terminal al aeroportului din Kiev duminică într-o aparentă încercare de a evita cele două săptămâni de carantină obligatorie, informează DPA.

Cetăţenilor ucraineni li se ceruse să acopere costurile aferente carantinei de 14 nopţi la un hotel, după au fost aduşi acasă cu un zbor charter din Thailanda, a informat presa locală, scrie Agerpres.

Aceşti ultimi cetăţeni repatriaţi, a căror locaţie este în prezent necunoscută, sunt printre zecile de mii ucraineni care s-au întors acasă în ultimele două săptămâni din zone cu risc ridicat, precum Italia şi Spania.

Într-o înregistrare postată pe social media se poate vedea cum pasageri purtând măşti şi transportând valize forţează uşile terminalului pentru a trece de funcţionarii în echipament de protecţie.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat izolarea forţată a tuturor celor care se întorc acasă în efortul de a stopa răspândirea noului coronavirus.

Kievul şi-a închis deja graniţele pentru cetăţenii străini de aproape două săptămâni şi a suspendat legăturile aeriene şi feroviare regulate.

În urma criticilor privind lipsa măsurilor de carantină pentru cetăţenii care se întorceau din străinătate, guvernul a ordonat ca toţi cei care se întorc acasă să fie plasaţi în carantină timp de două săptămâni.

Potrivit datelor oficiale, 475 de ucraineni s-au infectat până acum cu noul coronavirus şi 10 au murit din cauza COVID-19, boala provocată de acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri