India a impus restricţii de circulaţie pentru 1.3 miliarde de oameni şi a oprit activităţile în mai multe domenii ca urmare a instituirii stării de carantină. Autorităţile încearcă să prevină răspândirea coronavirusului care provoacă COVID-19.

În oraşe poate fi observată o scădere semnificativă a particulelor de suspensie PM 2.5 (Dioxid de azot). PM 2.5 sunt considerate în mod particular periculoase pentru sănătate, pentru că ele intră în plămâni, apoi în fluxul sangvin şi în organe. Potrivit IQAir AirVisual's 2019 World Air Quality Report, India a avut 21 din primele 30 cel mai poluate oraşe ale lumii anul trecut, scrie Digi24.

În capitala New Delhi, concentraţia de PM 2.5 a scăzut cu 71%, de la 91 micrograme pe metru cub la 26 micrograme pe metru cub în decurs de doar o săptămână. OMS consideră că valorile peste 25 micrograme pe metru cub sunt periculoase pentru sănătate. De asemenea, scăderi ale PM 2.5 au fost observate în oraşe precum Mumbai, Chennai, Kolkata şi Bangalore.

„N-am vazut un cer atât de albastru deasupra oraşului Delhi de 10 ani”, a spus Jyoti Pande Lavakare, cofondator al Care for Air şi autor al cărţii Breathing Here is Injurious To Your Health.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri