Guvernul malaezian și-a cerut scuze după ce Ministerul Familiei, Femeilor și Dezvoltării comunității din țara asiatică (KPWKM) a lansat o serie de recomandări misogine pentru starea de izolare. Femeilor li s-a cerut inclusiv "să evite să-și cicălească soții", scrie CNN.

Femeilor care lucrează de acasă li se recomanda să se îmbrace ca și cum ar merge la locul de muncă, să se machieze și să fie îngrijite. Tototdată, femeile erau sfătuite "să nu-și cicălească soții" și să evite sarcasmul dacă li se cere ajutorul la treburile casnice, scrie Digi24.

Campania a provocat controverse aprinse în mediul online, iar autoritățile au decis să șteargă recomandările de pe conturile instituției de Facebook și Instagram.

Ministerul Ministerul Familiei, Femeilor și Dezvoltării comunității a abandonat campania. "Prin această abordare am vrut să răspândim metode și practici care să mențină relațiile pozitive între membrii familiei în perioad în care se lucrează de acasă", a declarat Akhma Hassa, oficial în minister. Ea a precizat că mesajul transmis trebuia să fie pozitiv.

Instituția a recunoscut că recomandările ar putea fi jignitoare și a promis "mai multă atenție pe viitor".

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri