Newyorkezii care vor traversa strada in timp ce vorbesc la telefonul mobil sau vor asculta melodii pe iPod risca sa primeasca o amenda de 100 de dolari, informeaza The Inquirer.
Senatorul statului New York, Carl Kruger, a declarat ca numarul mare al pietonilor care cad victime accidentelor rutiere este explicat si prin utilizarea acestor dispozitive electronice.

Trei persoane din cartierul Brooklyn au murit in acest mod in ultimele 5 luni, in timp ce incercau sa traverseze strada. In aceste cazuri, martorii au strigat la trecatori, insa acestia nu a schitat nici un gest.

Nici dispozitivele Blackberry, a caror restrictionare ii va afecta mai ales pe oamenii de afaceri, sau jocurile video portabile nu vor mai fi tolerate, anunta The Inquirer. Biciclistii si adeptii joggingului vor trebui sa se multumeasca cu utilizarea iPodurilor doar in parcuri, acolo unde nu sunt atat de expusi pericolului.

Obligatia oricarui guvern este de a-si proteja cetatenii, cu riscul de a declansa nemultumiri in randul unora. Se poate vorbi astazi de o problema nationala.

Propunerea ar urma sa fie inaintata saptamana aceasta, declara Jason Koppel, un oficial din echipa lui Kruger, sustinand ca nu stie daca aceasta lege mai exista in vreun alt stat sau oras.

Sunt un om matur. Pot sa imi port singur de grija, este marturia furioasa a unui locuitor din Brooklyn, care considera ca nu are nevoie de dadaca.

Popularitatea iPodurilor si a dispozitivelor BlackBerry reprezinta un fenomen destul de recent, de aproximativ cinci ani, insa mici gadgeturi au existat dintotdeauna pe strazile New Yorkului. Conceptul Sony Walkman a fost patentat in 1977, acum 3 decenii, Nintendo implineste, de asemenea, 18 ani de la lansarea primului joc, iar radiourile portabile sunt prezente pe piata de si mai mult timp.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri