Erste Bank a lansat in Austria, de la 1 februarie, bondul de microfinantare 2007-2011, un produs care ofera clientilor privati posibilitatea de a investi in microfinantari prin intermediul carora oamenii cu venituri reduse pot deschide mici afaceri a anuntat institutia financiara.

Investitorii privati din Austria vor putea face investitii pe principii de dezvoltare durabila si de responsabilitate sociala, sustin reprezetantii Erste. "Prima banca in oferta careia erau incluse micro-creditele a fost infiintata de Muhammad Yunus, care a primit Premiul Nobel pentru Pace in 2006, pentru eforturile sale" se spune in comunicatul bancii austriece.

Bondul de microfinantare 20072011 "este o tranzactie profitabila pentru toate partile implicate". Astfel, bondurile permit obtinerea de finantare pentru proiecte si forme de cooperare, folosind experienta si instrumentele bancii pentru indeplinirea unor obiective sociale, potrivit Erste Bank.

Banii pentru micro-imprumuturi provin din economiile populatiei si din fonduri oferite de donatori internationali, agentii de dezvoltare si, in ultimul timp, fonduri mutuale, care erau, pana acum, directionate catre investitorii institutionali.

"Lipsa de acces la servicii financiare este o problema fundamentala a pietei mondiale, fiind o cauza a excluderii sociale si a saraciei. Microfinantarea este, probabil, cel mai eficient instrument cu care se poate lupta impotriva saraciei, pe principiile dezvoltarii durabile", a spus directorul general Erste Bank, Andreas Treichl.

"Prin emiterea acestor bonduri microfinantare, oferim un nou sens conceptului de banca de economii, care are o vechime de aproape 200 de ani", a adaugat Treichl.

Bondul de microfinantare lansat de Erste Bank vizeaza un profit anual de aproximativ 4%. Sumele plasate de clientii bancii austriece vor fi folositi pentru acordarea de micro-imprumuturi catre persoane din tarile in curs de dezvoltare din America Latina, Europa de Est, Asia si Africa, potrivit oficialilor institutiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si