Președintele brazilian de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, și-a concediat joi ministrul sănătății, după o dispută cu el în privința măsurilor de relaxare și a cerut, din nou, ca statele să încheie ordinele de ședere la domiciliu despre care spune că afectează economia. Pandemia a ucis deja 2.000 de brazilieni.

Bolsonaro l-a criticat public pe Luiz Henrique Mandetta pentru că a îndemnat oamenii să păstreze distanțarea socială și să rămână în casă. Mandetta a declarat că președintele brazilian i-a trimis o notificare că a fost demis. Bolsonaro nu a fost de acord cu aceste măsuri și a subliniat că virusul nu este altceva decât „puțină gripă”, potrivit Digi24.

Cei doi sunt în contradicție de săptămâni întregi. Bolsonaro a criticat guvernatorii pentru impunerea restricțiilor susținute de experți în sănătate și de popularul ministru demis, Luiz Henrique Mandetta.

Bolsonaro a declarat că Mandetta nu ar aprecia pe deplin necesitatea protejării locurilor de muncă și a apelat din nou la reluarea activității în Brazilia, cea mai mare economie din America Latină.

„Trebuie să revenim la normal, nu cât mai repede posibil, dar trebuie să începem să avem o anumită flexibilitate. Guvernul nu își poate permite să dea ajutoare de urgență pentru persoanele sărace pentru mai mult timp”, a spus Bolsonaro.

Noul ministru al Sănătății din Brazilia este Nelson Teich, care a declarat în prima conferință de presă că „există o aliniere completă” între el și președinte.

În Brazilia sunt 30.425 de cazuri confirmate și aproape 2.000 de persoane au fost ucise de pandemie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri