La fel ca în cazul Chinei, care a anunţat vineri 1.290 de decese în plus la Wuhan, multe ţări vor trebui să-şi revizuiască bilanţul uman al pandemiei Covid-19, a estimat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de France Presse.

Numărătoarea macabră a cazurilor şi morţilor provocaţi de noul coronavirus este îngreunată de mai mulţi factori, inclusiv afectarea lucrătorilor din domeniul sănătăţii a căror prioritate este îngrijirea pacienţilor, izolarea bolnavilor care mor acasă şi de proceduri birocratice foarte greoaie, conform Agerpres.ro.

"Este un lucru dificil de făcut în timpul unei crize, identificarea tuturor cazurilor şi identificarea tuturor morţilor", a dezvăluit Maria Van Kerkhove, responsabilă OMS cu gestionarea pandemiei, într-o conferinţă de presă virtuală organizată vineri la Geneva.

"Ne putem aştepta ca multe ţări să se afle într-o situaţie similară, în care vor trebui să-şi revizuiască registrele şi să se întrebe: au fost identificaţi toţi?", a adăugat ea.

China a raportat încă 1.290 de morţi la Wuhan, epicentrul pandemiei, victime care au murit acasă, potrivit autorităţilor locale, ridicând numărul total al deceselor din cea mai populată ţară din lume la 4.632.

Potrivit Mariei van Kerkhove, China a revizuit mai multe baze de date pentru a ajunge la acest nou bilanţ, după ce a primit cu întârziere rapoarte de la pompele funerare, spitalele suprasolicitate, spitale de campanie, laboratoare, centre de detenţie, clinici şi cămine de bătrâni.

Vineri, preşedintele Donald Trump a acuzat Beijingul că subestimează bilanţul uman din China.

"China tocmai a anunţat o dublare a numărului de morţi provocaţi de Inamicul Invizibil. Este mult mai mare decât cel al Statelor Unite!", a scris pe Twitter locatarul Casei Albe, a cărui ţară numără peste 33.000 de morţi.

De asemenea suspectată că a întârziat să alerteze asupra apariţiei epidemiei şi apoi i-a minimalizat amploarea, China s-a apărat vineri de orice disimulare.

"Nu a existat niciodată nicio disimulare şi nu vom permite niciodată nicio disimulare", a asigurat Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez.

De la apariţia sa la sfârşitul anului 2019 la Wuhan, o metropolă din centrul ţării, coronavirusul a infectat peste 2 milioane de persoane în întreaga lume, conducând la restricţii şi măsuri de izolare fără precedent a cel puţin 4,5 miliarde de persoane.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri