Grupuri de tineri au incendiat tomberoane şi au dat foc artificiilor în mai multe suburbii ale Parisului, relatează mass-media din Franţa despre o nouă noapte de tulburări pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi din cauza epidemiei de coronavirus, dar care ameninţă fragila pace socială în zone sărace, informează Reuters.

Posturile de televiziune BFM TV şi C News au transmis imagini cu artificii lansate în zone precum Villeneuve-La-Garenne, Aulnay-sous-Bois şi Asnieres, în timpul intervenţiei poliţiei anti-revoltă, în timp ce agenţia France Presse a relatat despre incendierea de tomberoane, scrie Agerpres.

Tulburările au izbucnit mai întâi la Villeneuve-La-Garenne, în nordul capitalei, în cursul nopţii de sâmbătă, după ce un motociclist s-a ciocnit cu o maşină de poliţie fără însemne în timpul unei urmăriri.

Bărbatul a trebuit spitalizat pentru tratament, iar poliţia a anunţat că va deschide o anchetă internă cu privire la incident.

Suburbiile cu locuinţe sociale care înconjoară multe oraşe franceze sunt de multă vreme focare de nemulţumire din cauza problemelor sociale şi economice.

În 2005, tulburările s-au întins pe parcursul a trei săptămâni după ce doi tineri au murit în timp ce fugeau de poliţie într-o suburbie din nordul Parisului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri