Deficitul comercial al Frantei a atins anul trecut un noun nivel record, de 29,21 miliarde euro, depasind maximul inregistrat in 2005, de 23,1 miliarde de euro.
Deficitul record inregistrat anul trecut se datoreaza "cresterii preturilor petroliere", a afirmat ministrul delegat al comertului exterior, Christiane Lagarde, pentru postul radio France Info. "in afara de factura petroliera, putem spune ca excedentul comercial este in crestere pentru prima data din 2002", a incercat ea sa minimizeze importanta rezultatului.

Factura energetica a Frantei a crescut, anul trecut, cu 19% fata de 2005, in special din cauza preturilor mari la petrol, care in cursul verii au depasit plafonul de 70 de dolari, pentru a atinge 46 de miliarde de euro, a subliniat la sfarsitul lunii ianuarie ministrul francez al economiei, Thierry Breton, dupa cum informeaza NewsIn.

Exporturile franceze au crescut, anul trecut, pana la 387 miliarde euro, fiind "cele mai importante din punct de vedere istoric", a insistat Lagarde. Datele privind deficitului comercial "nu tin cont de numarul de slujbe create si nici de activitatea generata de exporturi, care ofera peste cinci milioane de slujbe in Franta", a declarat ministrul francez pentru editia de vineri a cotidianului Les Echos.

In decembrie 2006, deficitul comercial a atins 2,922 miliarde euro, in crestere fata de noiembrie, cand defictul a fost de 2,674 miliarde euro, potrivit datelor publicate de institutiile vamale. Exporturile au scazut usor pana la 32,452 miliarde euro (fata de 32,730 miliarde euro in noiembrie), iar importurile au inregistrat, de asemenea, scaderi, de la 35,404 miliarde euro in noiembrie pana la 35,374 miliarde euro in decembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri