Guvernul israelian a aprobat vineri o nouă relaxare a măsurilor de izolare, autorizând cu anumite condiţii deschiderea a numeroase magazine şi restaurantelor şi cafenelelor, în speranţa repunerii progresive pe picioare a economiei ţării, relatează AFP.

Autorităţile au anunţat în urmă cu mai puţin de o săptămână redeschiderea librăriilor, a magazinelor de bricolaj şi de electrocasnice, conform Agerpres.ro.

Cu excepţia centrelor comerciale, guvernul a anunţat vineri că toate celelalte magazine îşi vor putea redeschide porţile începând de duminică, dar cu respectarea condiţiilor sanitare stricte precum purtarea măştii şi limitarea numărului de clienţi în magazin pentru a respecta cât mai bine măsurile de distanţare socială.

Restaurantele şi cafenelele se vor putea redeschide dar nu vor avea dreptul de a servi la faţa locului, ci numai de a oferi meniuri la pachet, în condiţiile în care de şase săptămâni erau permise numai livrările la domiciliu.

Firezeriile și centrele de înfrumusețare, autorizate să își reia activitățile

Frizeriile şi centrele de înfrumuseţare vor fi şi ele autorizate să-şi reia activităţile, dar limitând de asemenea numărul de clienţi.

"Aceste măsuri de relaxare vor fi valabile până la 3 mai", au anunţat într-un comunicat comun biroul prim-ministrului, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Sănătăţii.

Israelul a anunţat primul său caz de contaminare cu noul coronavirus pe 21 februarie şi a înregistrat de atunci peste 14.800 de cazuri de COVID-19, între care 193 de decese.

Potrivit unui sondaj difuzat vineri de cotidianul Maariv, majoritatea (60%) israelienilor chestionaţi privesc favorabil acţiunea prim-ministrului Benjamin Netanyahu pentru limitarea propagării virusului, dar o proporţie similară percep defavorabil acţiunea sa pentru salvarea economiei ţării.

Înainte de criză, economia israeliană era în plină turaţie, cu o rată a şomajului de 3,4% în februarie, dar de atunci un milion de persoane şi-au pierdut locurile de muncă, ceea ce a făcut ca şomajul să crească la circa 25%, exercitând o presiune asupra guvernului de a accelera ieşirea din izolare şi de a ajuta firmele.

Tot vineri guvernul a votat în favoarea unui ajutor pentru lucrătorii independenţi şi micile companii în valoare de 8 miliarde de shekeli (circa 2,1 miliarde de euro).

Sursa foto: Volodymyr Goinyk / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri