Preşedintele american Donald Trump a promulgat vineri un nou plan de ajutor de aproape 500 de miliarde de dolari pentru a sprijini economia puternic afectată de restricţiile impuse de epidemia de coronavirus.

"Aceasta este o veste bună pentru întreprinderile mici şi este o veste bună pentru angajaţi", a declarat Trump în cursul unei ceremonii de semnare în Biroul Oval, la o zi după ce textul proiectului a fost adoptat de către Congresul american, scrie Agerpres.

Acest nou plan de ajutor de 483 miliarde de dolari este destinat să sprijine întreprinderile, dar şi spitalele americane care, în contextul pandemiei, au fost nevoite să amâne anumite operaţiuni şi servicii fără prioritate, privându-se astfel de venituri semnificative.

Planul include în special 320 de miliarde de dolari pentru întreprinderile mici şi mijlocii, 60 de miliarde de dolari reprezentând împrumuturi pentru alte sectoare afectate precum agricultura, 75 de miliarde de dolari pentru spitale şi 25 de miliarde de dolari pentru consolidarea testărilor în vederea depistării cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Noile fonduri pentru IMM-uri se vor adăuga la cele 349 de miliarde cheltuite deja pentru sprijinirea acestora. Acest pachet fusese aprobat la sfârşitul lunii martie în cadrul unui plan de relansare istorică de 2.200 de miliarde de dolari.

Coronavirus în Statele Unite

Ţara a raportat mai mult de 870.000 de persoane afectate de virus. Între miercuri seară şi joi seară, Statele Unite au înregistrat 3.176 de decese, cel mai grav bilanţ zilnic.

În ciuda bilanţurilor alarmante, mai multe state americane – precum Texasul, Vermont sau Georgia – au decis să înceapă o ieşire din izolare, autorizând redeschiderea unor afaceri.

De asemenea, preşedintele american Donald Trump a anunţat suspendarea finanţării OMS, în condiţiile în care Statele Unite sunt cel mai mare donator pentru organizaţie. La lansarea iniţiativei globale a OMS urmau să participe vineri preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri