Insula japoneză Hokkaido a ridicat prea repede restricțiile și a intrat într-o nouă perioadă de restricții, la mai puțin de o lună, după apariția unui nou val de infecții, scrie Libertatea.

Hokkaido a acționat rapid în luna februarie pentru a stopa epidemia de Coronavirus izbucnită. Autoritățile au declarat stare de urgență și au instituit o carantină care a ținut trei săptămâni.

La aproximativ 26 de zile mai târziu, pentru a controla noul val de infecții, oficialii au fost nevoiți să impună din nou carantina.

Doctorul Kiyoshi Nagase, președintele Asociației Medicale din Hokkaido, care a ajutat la coordonarea răspunsului în fața epidemiei, admite acum greșeala: „Acum regret. Nu ar fi trebuit să ridicăm prima stare de urgență”.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a anunțat că primul val al epidemiei de coronavirus "și-a atins apogeul" în 20 de țări din UE și Spațiul Economic European (EEA), însă a recomandat statelor să acționeze cu precauție când vine vorba de ridicarea restricțiilor.

„Ridicarea prea rapidă a restricțiilor, fără o monitorizare corespunzătoare a situației și a unui sistem sanitar bine pregătit, ar putea provoca o reapariție bruscă a transmisiei virusului în comunitate", a avertizat Andrea Ammon, directorului Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), când a prezentat noua evaluare a instituției. Ammon a recomandat urmărirea indicațiilor Comisie Europene pentru înlăturarea restricțiilor.

Sursa foto: Jezael Melgoza | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri