Mai multe speculații în privința liderului nord-coreean Kim Jong-un au început să apară, după ce unele tabloide internaționale, citând surse destul de vagi din China, Japonia sau Hong Kong, au scris că acesta s-ar afla în comă, după o operație de cord nereușită, sau chiar că ar fi murit. Sunt informații greu de verificat, dar care au fost alimentate de o știre a agenției Reuters potrivit căreia China a trimis o echipă de medici la Phenian, notează Digi24.ro.

Guvernul din Coreea de Sud, susceptibil de a fi cel mai bine informat despre ceea ce se petrece în Coreea de Nord vecină, a dat asigurări că Kim Jong-il este în continuare la conducerea țării.

Liderul nord-coreean nu a mai fost văzut în public din 11 aprilie, când a prezidat o ședință a partidului.

Zvonurile au luat amploare după ce o publicație sud-coreeană a scris că liderul de la Phenian a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord și că s-ar reface într-o stațiune de lângă capitală.

Agenția Reuters a transmis că Beijingul a trimis o echipă de experți în Coreea de Nord pentru a-i sfătui pe medicii lui Kim Jong-un, dar agenția preciza că nu a putut afla care este starea de sănătate a liderului nord-coreean, care suferă cel puțin de obezitate.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri