New York, statul cel mai grav afectat de epidemia de coronavirus din Statele Unite, ar putea să ridice unele restricţii începând cu 15 mai, a declarat duminică guvernatorul Andrew Cuomo, în condiţiile în care numărul zilnic al deceselor continuă să scadă, relatează dpa.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 367 de decese, a precizat Cuomo, însă acesta este în continuare cel mai redus număr din ultimele săptămâni. În statul New York s-au înregistrat aproape 17.000 de decese, scrie Agerpres.

Se reiau construcțiile la New York

Guvernatorul a declarat că în anumite zone "cu risc scăzut" din statul New York - departe de oraşe - s-ar putea relua procesul de producţie şi activităţile în domeniul construcţiilor în momentul în care măsura de izolare la domiciliu va fi ridicată pe 15 mai.

"Vom relua activitatea în faze", a spus Cuomo. "Întreprinde o acţiune, monitorizează", a explicat Cuomo.

Fazele de reluare a activităţii vor fi distanţate la intervale de două săptămâni. Orice semn de reapariţie a focarului de coronavirus ar conduce la noi măsuri.

Cuomo a avertizat că statul New York ar putea pierde tot ce a obţinut în câteva zile, "dacă nu suntem vigilenţi".

Oraşul New York, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri şi decese din stat, reprezintă "cea mai complicată situaţie", a mai spus Cuomo. Oraşul este un important punct de legătură cu alte comitate şi state, astfel încât va necesita o abordare mai coordonată la nivel naţional, a mai spus el.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri