În Norvegia s-au redeschis luni şcolile primare, la o săptămână după creşe, transmite AFP.

Copiii între şase şi zece ani s-au întors în clase reorganizate pentru maximum 15 elevi, după o lună şi jumătate de învăţământ la distanţă, scrie Agerpres.

Constatând o scădere în intensitate a epidemiei de coronavirus, autorităţile norvegiene au început reducerea treptată a restricţiilor aplicate din 12 martie. Primele instituţii de învăţământ care s-au redeschis au fost aşa-numitele "barnehager" - creşele. Odată cu şcolile primare, luni au primit permisiunea de a-şi relua activitatea frizeriile şi cabinetele de dermatologie.

Sunt în continuare interzise evenimentele sportive şi culturale cu public

"Nu trebuie să ne relaxăm, ci să lucrăm din greu în continuare pentru a ţine sub control contaminarea", avertiza vineri prim-ministrul Erna Solberg. "Dacă nu avem grijă, pot apărea consecinţe grave pentru alţii. În cel mai rău caz, va trebui să strângem din nou şurubul. Trebuie să ne străduim să evităm asta", a spus ea într-o conferinţă de presă.

Unii părinţi se tem că şcolile s-au redeschis prea devreme, mai ales după ce săptămâna trecută mai mulţi angajaţi din creşe au fost depistaţi ca purtători de coronavirus. Pe o pagină de internet intitulată "Copilul meu nu trebuie să fie cobai pentru COVID-19", cu 30.000 de membri, un utilizator a comentat: "Nu m-ar mira să fie mai rău când se redeschid şcolile".

În Norvegia, totalul de cazuri de infectare cu coronavirus a ajuns duminică la 7505, iar numărul de morţi la 193, dintr-o populaţie de 5,4 milioane. Graficul numărului de pacienţi spitalizaţi s-a aplatizat evident în ultimele săptămâni.

Sursa foto: Shutterstock / Samot

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri