London Stock Exchange (LSE), cea mai mare bursa de valori europeana, a precizat ca va face un anunt, in curand, asupra unei aliante strategice cu Bursa din Tokyo, dupa ce sambata a evitat sa fie preluata de bursa electronica americana Nasdaq.

"Suntem in discutii cu Tokyo Stock Exchange (TSE) asupra domeniilor in care am putea avea o cooperare comerciala", a declarat un purtator de cuvant al bursei londoneze. "Vom face un anunt asupra unui eventual acord in curand", a adaugat sursa citata, informeaza NewsIn.

Anuntul a fost facut dupa ce, sambata, oferta de cumparare de 2,9 miliarde de lire sterline (4,4 miliarde euro) lansata de Nasdaq pentru preluarea Bursei de Valori din Londra a esuat.

Conducera Bursei de Valori din Londra ar vrea sa incheie si alte aliante in Asia si cauta oprotunitati in China si India, potrivit saptamanalului britanic The Observer. n acelasi timp, Bursa din Tokyo este de asemenea in cautarea unor parteneriate pentru a ramane prima piata financiara din Asia, loc ravnit de bursele din China, mai ales de cea din Hong Kong.

Tokyo Stock Exchange a anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie, un proiect de alianta cu bursa new-yorkeza (NYSE) pana in 2009. Primele doua piete de capital din lume ar putea crea, astfel, o retea bursiera vasta, intinsa pe trei continente, pentru ca NYSE pregateste o fuziune cu bursa pan-europeana Euronext, care regrupeaza pietele de capital din Paris, Amsterdam, Bruxelles si Lisabona.

Totusi, presedintele-director general al Nasdaq, Bob Greifeld, nu a renuntat la orice speranta in privinta preluarii controlului asupra Bursei de Valori din Londra si va pastra pachetul de 28,75% din actiuni detinut in LSE, care fac din bursa electronica americana cel mai mare actionar al pietei financiare londoneze, potrivit publicatiei engleze The Times, citate de AFP.

Oferta de preluare a Nasdaq Stock Markets asupra London Stock Exchange a esuat, sambata, pentru ca a adunat numai 0,41% din sustinerea de care avea nevoie din partea actionarilor. Pentru ca oferta sa reuseasca, era nevoie sa fie acceptata de actionarii care detin peste 50% din capital. Potrivit regulilor britanice de preluare, Nasdaq, care detine deja 28,75% din actiunile LSE, nu mai poate face alta oferta pentru bursa londoneza in urmatoarele 12 luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri