Operatorul aerian low-cost SkyEurope Airlines a transportat in total 184.041 pasageri in ianuarie 2007, cu 38.1% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor oficiale comunicate de companie. SkyEurope a crescut gradul de ocupare cu 10,3% in ianuarie, acest indicativ ajungand la 73,7%.

In ultimele 12 luni (termen de referinta ianuarie 2007), compania a transportat peste 2.8 milioane pasageri, inregistrand o crestere de 47.4% comparativ cu aceeasi perioada aanului trecut. Gradul de incarcare in ultimele 12 luni a crescut cu 1,4 puncte, ajungand la 78.1%.

Operatorul aerian a achizitionat luna trecuta o aeroanava Boeing 737-700 Next-Generation, planurile companiei vizand alcatuirea unei flote de 32 aeronave Boeing 737-700 Noua Generatie pana la sfarsitul anului 2010. Pana la sfarsitul acestui an, SkyEurope va avea in flota sa, in total 10 noi Boeing 737-700 Noua Generatie, care vor fi introduse gradual in serviciu in bazele sale din Bratislava, Budapesta, Kracovia, Praga si Viena.

Pe piata locala, compania a inaugurat in luna ianuarie cursa catre Roma (aeroportul Fiumicino) si urmeaza sa inaugureze pe 25 martie cursa directa Bucuresti Viena, in locul celei operate in prezent, Bucuresti Bratislava / transfer la Viena cu shuttlebus.

SkyEurope a fost fondata la data de 6 septembrie 2001 de Christian Mandl si Alain Skowronek si opereaza o retea de 99 rute pe 42 de destinatii in 19 tari europene si are in prezent o flota de 14 aeronave Boeing 737. SkyEurope are peste 850 angajati si este listata la bursele din Viena si Varsovia din data de 27 septembrie 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri