Liderul nord-coreean Kim Jong Un a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte, informează agenţia de ştiri KCNA, raportând astfel prima apariţie publică a liderului de la Phenian după trei săptămâni de absenţă în care zvonurile privind starea sa de sănătatea au proliferat, transmite AFP.

"Liderul suprem Kim Jong Un taie panglica cu ocazia inaugurării uzinei de îngrăşăminte fosfatice din Sunchon", scrie agenţia nord-coreean de ştiri, conform Agerpres.ro.

La ceremonie "toţi participanţii au strigat ura!" când a apărut liderul nord-coreean, adaugă sursa citată, precizând că, după ceremonie, Kim a vizitat fabrica şi a fost "informat despre procesul de producţie".

Citește și Liderul Coreei de Nord ar fi fost în stare critică

Liderul nord-coreean nu a mai apărut în public după data de 11 aprilie, când a prezidat o întâlnire a biroului politic a Partidului Muncitoresc, partidul unic din Coreea de Nord. A doua zi, mass-media oficiale anunţau că acesta a inspectat avioane de vânătoare la o bază militară.

Semnele de întrebare referitoare la starea de sănătate a liderului Kim Jong Un s-au înmulţit după ce i s-a remarcat absenţa de la ceremoniile din 15 aprilie, considerată cea mai importantă dată din calendarul politic nord-coreean deoarece în această zi întreaga ţară celebrează naşterea fondatorului regimului, Kim Il Sung, bunicul actualului lider.

Pentru a contracara zvonurile, pe 26 aprilie, consilierul special pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a anunţat că liderul nord-coreean Kim Jong Un este "viu şi sănătos".

Donald Trump: Îi doresc numai bine

Preşedintele Donald Trump declara zilele trecute că are idee despre ce mai face Kim Jong Un şi şi-a exprimat speranţa că acesta se simte bine, după mai multe zile în care au circulat speculaţii referitoare la sănătatea liderului nord-coreean, informa Reuters.

"Nu vă pot spune exact", a răspuns Trump, întrebat în legătură cu starea de sănătate a lui Kim Jon Un, în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

"Da, ştiu chiar foarte bine, dar nu pot vorbi despre asta acum. Îi doresc numai bine", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele american a sugerat că misterul va fi rezolvat în curând.

"Sper că este bine. Chiar ştiu cum este, relativ vorbind. Vom vedea, probabil că veţi auzi în viitorul nu prea îndepărtat", a afirmat Trump.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri