Papa Francisc a mulţumit asistenţilor medicali pentru ''serviciul adus umanităţii'' amintind în acelaşi timp guvernelor statelor să ''investească'' în sistemele lor de sănătate care se confruntă cu lipsuri.

''Mulţumim pentru serviciul adus umanităţii'', a spus Papa Francisc într-un mesaj difuzat cu ocazia Zilei internaţionale a asistenţilor medicali, potrivit Agerpres.

''Asistăm în fiecare zi la dovezile de curaj şi de sacrificiu ale operatorilor sanitari, în special ale infirmierelor şi infirmierilor care, cu profesionalism, abnegaţie, simţ al răspunderii şi dragoste faţă de aproape, acordă asistenţă persoanelor afectate de virus, cu riscul sănătăţii proprii'', a subliniat suveranul pontif.

Papa Francisc a lăudat ''profesionalismul care nu se reduce la cunoştinţele ştiinţifico-tehnice'', dar care cuprinde totodată o ''relaţie umană'' cu pacientul aflat în situaţiile cele mai traumatizante. Potrivit Suveranului pontif, ''pandemia a pus totodată în lumină multe lipsuri la nivelul asistenţei sanitare'' în numeroase ţări.

Papa Francisc a făcut aşadar apel la liderii planetei să ''investească în sănătate ca într-un serviciu public de bază, consolidând structurile şi angajând mai mulţi asistenţi medicali''. Asistenţii medicali, infirmierele şi moaşele ''merită să fie mai bine puşi în valoare'' şi să beneficieze de condiţii de muncă mai bune, a îndemnat de asemenea papa în mesajul său.

Sursa foto: AM113 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri