Marea Britanie se opune planului Comisiei europene pentru energie, prin care planuieste impunerea de obiective in ceea ce priveste productia de energie regenerabila.

"Regatul Unit este de acord ca extinderea utilizarii energiei regenerabile este un lucru esential pentru satisfacerea obiectivelor europene de siguranta energetica. insa, estimam ca impunerea unor obiective obligatorii nu este cea mai buna solutie", se precizeaza in The Guardian, care citeaza un document trimis de Marea Britanie Consiliului Energie, care se va reuni joi la Bruxelles, informeaza NewsIn.

Comisia europeana preconizeaza investitii masive in sectorul energiei regenerabile, care va reprezenta pana in 2020 aproximativ 20% din productia energetica a UE, fata de doar 7% in prezent. Obiectivul separat pentru bio-carburanti sa constituie a 10% din totalul camburantilor utilizati de vehicule. Planul de actiune energetica prezentat la 10 ianuarie a primit acrodul de principiu al celor 27 de membri UE.

Marea Britanie este de parere ca fiecare stat membru al UE ar trebui sa aiba dreptul de a-si stabili propriile obiective si "de a avea posibilitatea sa produca independent energie regenerabila pentru uz propriu", mai precizeaza documentul, citat de The Guardian. "Comisia europeana a facut, in mare, propuneri bune si ca strategia sa energetica ar trebui sa fie bine primita", considera Marea Britanie.

Printre principalele obiective ale planului energetic european prezentat de Comisia europeana se numara reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, diminuarea dependentei energetice a Uniunii si stimularea pietelor gazelor naturale si ale electricitatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Carnagiul de pe soselele Romaniei, sustinut prin lege de politicieni