O parte din elevii din Belgia, mulţi purtând măşti faciale, au revenit vineri la cursuri ca parte a procesului de relaxare a restricţiilor desfăşurat de autorităţi după o perioadă de două luni de izolare la domiciliu, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Cu o populaţie de 11,5 milioane, Belgia este una dintre cele mai afectate de coronavirus dintre statele europene. Autorităţile au început să ridice o parte dintre restricţii la începutul lunii mai.

Şcolile primare şi gimnaziale au fost autorizate să reia cursurile la anii terminali cu respectarea strictă regulilor de distanţare socială săptămâna care urmează, dar unele unităţi de învăţământ s-au redeschis încă de vineri.

La şcoala primară Nellie Melba din Bruxelles, Lena, o elevă de şapte ani, zâmbeşte delicat în timp ce o profesoară purtând mască îi verifică temperatura înainte să îi permită intrarea în şcoală, iar un alt profesor le arată elevilor marcajele de pe podea ca parte a măsurilor de distanţare socială.

''Fiica mea este foarte fericită să se întoarcă la şcoală pentru că a fost dificil pentru ea să nu-şi vadă prietenii şi învăţătoarea. Este prea mică pentru a purta mască. Din fericire, nu are nicio problemă de sănătatea, aşa că stau liniştită'', a spus mama Lenei, Vanessa del Carpio, de profesie este consilier în cadrul unui spital.

''Pentru mine e important ca cei mici să vină la şcoală dacă nu sunt bolnavi. Este un lucru necesar pentru dezvoltarea lor'', a spus aceasta.

Directoarea şcolii, Rita Janssens, a precizat că unitatea de învăţământ, la care învaţă 200 de elevi, a adoptat măsuri de protecţie.

''Spre exemplu, pe profesori i-am dotat cu viziere, dar şi cu măşti. Secretariatul a fost echipat cu un panou de protecţie şi, de asemenea, toate clasele sunt echipate cu produse pentru igienizarea mâinilor astfel încât copiii să se poată spăla, iar profesorii să fie protejaţi'', a mai spus aceasta.

''Atunci când copiii vor reveni, le vom lua şi temperatura ca să fim siguri că niciun copil bolnav nu intră în şcoală'', a spus Janssens.

Aceasta a mai precizat că dintre cei 55 de elevi aşteptaţi să se întoarcă vineri la şcoală, doar 34 s-au prezentat. Conducerea şcolii aşteaptă ca întreg efectivul copiilor să revină de luni.

Belgia, oraş care găzduieşte sediul alianţei militare NATO şi al Uniunii Europene, a raportat până în prezent 54.644 de cazuri confirmatede COVID-19 şi 8.959 de decese.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri