Eurobank, al treilea grup bancar elen, pune la dispoziţia industriei turismului din Grecia, puternic afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19), un pachet de finanţare de 750 de milioane de euro, de acest sector depinzând în mare măsură economia ţării.

"Eurobank este banca turismului elen, nu suntem aici doar pentru zilele însorite. Sprijinirea sectorului hotelier, inima industriei turismului, este importantă pentru economia Greciei", a afirmat marţi directorul general Fokion Karavias, scrie Agerpres.

Banca va oferi rapid operatorilor hotelieri lichidităţi de peste 250 de milioane de euro pentru a-i ajuta la acoperirea necesităţilor de capital din acest an. De asemenea, ar putea fi suspendată achitarea împrumuturilor până la finele lui 2021.

Eurobank va finanţa cu aproximativ 300 de milioane de euro proiectele deja aprobate în industria turismului.

Băncile din Grecia se luptă să reducă creditele performante (NPL), care au ajuns la 75 miliarde de euro, în urma crizei datoriilor suverane. Întrebat dacă nu se teme că băncile s-ar putea confrunta cu un nou val de credite performante, din cauza recesiunii estimate în 2020, Karavias a declarat că o situaţie mai clară a NPL va exista în semestrul doi din 2020.

"Sunt optimist că de data aceasta problema va fi mai redusă şi mult mai uşor de gestionat comparativ cu criza datoriilor suverane", a dat asigurări şeful Eurobank.

Măsuri pentru relaxarea industriei turismului

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic.

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Turismul şi industriile conexe generează aproximativ 30% din Produsul Intern Brut al Greciei şi au ajutat această ţară să rămână pe linia de plutire în timpul crizelor financiare care au durat aproximativ un deceniu. În luna august 2018, Grecia a pus punct celui de-al treilea program de asistenţă internaţională, revenind pe pieţele financiare pentru prima dată după 2010.

Criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat semnificativ proprietarii de hoteluri din Grecia, operatorii eleni de turism, restaurantele şi alte afaceri legate de turism, aproape o treime fiind îngrijoraţi că se vor confrunta cu falimentul.

Autorităţile de la Atena estimează că pierderile provocate de pandemie ar putea ajunge până la 22 de miliarde de euro, deja fiind pierdute 45.000 de locuri de muncă.

Grecia, o ţară cu 11 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 2.836 de cazuri de COVID-19, boală respiratorie provocată de noul coronavirus, şi 165 de decese, cu mult mai puţine decât în multe alte ţări europene.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri