Un număr de 40 de cetăţeni străini au fost depistaţi că stăteau ilegal în România în urma unor acţiuni derulate, săptămâna aceasta, a informat Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

"În urma acţiunilor întreprinse, la nivel naţional, au fost depistaţi 40 de cetăţeni străini în şedere ilegală. Au fost emise 40 de decizii de returnare în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, 10 persoane fiind îndepărtate sub escortă până la frontiera de stat", a precizat IGI, scrie Agerpres.

Poliţiştii de imigrări au întreprins demersuri de luare în custodie publică a 10 cetăţeni străini până la îndepărtarea lor de pe teritoriul României.

Pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul migraţiei, poliţiştii au aplicat cetăţenilor străini 21 de sancţiuni contravenţionale.

"În contextul reluării în totalitate a activităţilor de primire şi eliberare a documentelor, pe linia acordării sau prelungirii dreptului de şedere şi a rezidenţei cetăţenilor europeni, în această săptămână, au fost înregistrate peste 1.000 de cereri de prelungirea dreptului de şedere, iar 190 de europeni au solicitat documente de rezidenţă. De asemenea, au fost emise peste 260 de documente de şedere cetăţenilor străini şi beneficiarilor unei forme de protecţie", a anunţat IGI.

Principalele scopuri pentru care străinii au solicitat reşedinţa sau domiciliul pe teritoriul României sunt angajare în muncă şi conexe dreptului la unitatea familiei.

Poliţiştii de imigrări au primit peste 200 de solicitări de avize pentru angajarea în muncă a străinilor, cele mai multe pentru lucrători permanenţi şi detaşaţi.

Pentru nerespectarea prevederilor privind angajarea în muncă trei societăţi au fost sancţionate contravenţional cu amendă, a menţionat IGI.

Pe linie de azil, au fost înregistrate cinci cereri, iar pentru alte şapte persoane a fost acordată protecţia internaţională. De asemenea, pentru 11 solicitanţi de azil au fost emise hotărâri de respingere a cererilor de acordare a unei forme de protecţie internaţională.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri