Brazilia a depășit luni Statele Unite în ceea ce privește bilanțul deceselor zilnice din cauza infectării cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de ministerul brazilian al sănătăţii.

Brazilia a raportat luni 807 decese, în timp ce bilanţul SUA s-a ridicat la 620 de morţi.

Țara sud-americană este acum al doilea cel mai important focar de contaminare la nivel global, cu un total de 374.898 de cazuri, fiind depăşită doar de SUA, unde 1.637 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Bilanţul total al deceselor în SUA a ajuns la 97.971, iar în Brazilia la 23.473, transmite Agerpres.

Luni, Casa Albă a anunţat devansarea aplicării restricţiilor de pătrundere pe teritoriul american pentru cetăţenii străinii care călătoresc în SUA, dacă aceştia au fost în Brazilia în ultimele două săptămâni. În consecinţă, măsurile restrictive vor fi aplicate începând de marţi, ora 23:59 EST (03:59 GMT miercuri, 27 mai) în loc de 28 mai.

Totodată, ministerul brazilian al sănătăţii a anunţat luni menţinerea recomandării de a utiliza hidroxiclorochina în tratarea COVID-19, în pofida deciziei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de a suspenda temporar testarea acestui medicament, ca măsură de precauţie. Această decizie a stârnit un val de critici în cadrul comunităţii ştiinţifice braziliene.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri