Amenintarea a aparut pe site-ul revistei organizatiei al-Qaida din Peninsula Arabica, Sawt al-Jihad (Vocea razboiului sfant). "Este necesar sa lovim instalatiile petroliere din toata lumea care servesc Statele Unite, nu doar pe acelea din Orientul Mijlociu. Scopul este sa oprim alimentarea cu petrol sau sa o reducem prin orice mijloace", se arata in text.

Gruparea a fost la originea atentatelor sinucigase esuate din februarie 2006 de la cea mai mare rafinarie din Arabia Sudita, in care s-au folosit doua tone de explozibil, potrivit NewsIn.

Printre obiectivele luate in vizor de al-Qaida se numara puturile de productie, terminalurile petroliere si vasele de transport a caror distrugere ar "sugruma economia" Statelor Unite.

Autoritatile canadiene nu au comentat inca aceste amenintari. Canada este cel mai mare exportator de petrol brut catre Statele Unite, urmata de Mexic, Arabia Saudita si Venezuela.

Liderii al-Qaida au indemnat in mod repetat la atacuri asupra instalatiilor petroliere pentru a suspenda alimentarea Occidentului. in plus, in 2003 militantii al-Qaida au lansat o campanie violenta care avea drept scop rasturnarea familiei regale saudite, aliata a administratiei americane.