Un sistem de peșteri din Australia, unde de-a lungul timpului s-au făcut importante descoperiri, a fost distrus ca urmare a extinderii unei mine de fier. A fost detonat în ciuda imensei importanțe culturale și istorice nu doar pentru populația aborigenă, ci pentru întreaga lume.

Peșterile Defileul Juukan 1 și 2 din regiunea Pilbara, aflată în vestul Australiei, erau singurele dovezi din zonă ale așezărilor umane continue din ultima Eră Glaciară, arată Science Alert și IFL Science.

Din păcate, au fost distruse definitiv de compania Rio Tinto, care a dorit extinderea exploatării de minereu de fier.

Specialiștii în domeniu afirmă că "este o pierdere irecuperabilă pentru generațiile viitoare" atât la nivel mondial, cât și pentru populația aborigenă, care le considera sacre, scrie Ziare.com.

Peșterile au fost locuite de oameni încă de acum 46.000 de ani. De-a lungul timpului, săpături arheologice au dus la descoperirea unor artefacte surprinzătoare, precum o împletitură de păr uman, veche de 4.000 de ani, și mai multe obiecte sacre.

În ciuda descoperirilor din ultimii ani, compania avea acordul autorităților de a distruge peșterile încă din 2013, ca parte a planului de extindere, așa că a mers mai departe.

Sursa foto: Twitter / Ngaarda Media Pilbara

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri