Operatorul bursier Deutsche Boerse din Germania a cumparat un pachet de actiuni de 5% la Bombay Stock Exchange (BSE), cea mai veche bursa din Asia, in contextul in care bursele lumii isi consolideaza eforturile.
Bombay Stock Exchange a fost evaluata la 910 milioane de dolari in aceasta tranzactie, a doua din sectorul bursier indian in decurs de o luna. "Cred ca evaluarea este corecta", a spus directorul general BSE, Rajnikant Patel. Directorul general al bursei indiene a adaugat ca aceasta alianta va intari BSE si va ajuta ambele burse sa isi dezvolte oferta de produse si activitatea promotionala.

"Acesta este un inceput hotarat inspre aducerea pietelor globale in India", a mai spus Patel, informeaza NewsIn, citand Reuters.Deutsche Boerse a spus ca acest parteneriat strategic este un pas important in extinderea activitatilor sale in India. "Asistam la unificarea treptata a afacerilor bursiere din lume, iar acest parteneriat este un efort comun prin care fiecare are de castigat din experienta celuilalt", a aratat directorul general al Deutsche Boerse, Reto Francioni.

BSE, pe care analistii au evaluat-o la suma de 1,1-1,3 miliarde dolari, a anuntat ca vrea sa vanda actiuni si altor burse.Bursa din Singapore a aratat ca vrea sa cumpere un pachet de actiuni de 5% la BSE si a confirmat, miercuri, ca este in discutii cu reprezentantii BSE."Suntem in discutii cu BSE. Nu putem face mai multe comentarii", a spus o purtatoare de cuvant a bursei din Singapore.

Ziarele indiene sustin ca si Nasdaq Stock Market si London stock Exchange sunt interesate sa cumpere actiuni la BSE.India limiteaza la 49% investitiile straine in sectorul ei bursier: 26% pentru investitii straine directe si 23% investitii straine de portofoliu.Pachetul de actiuni pe care il poate cumpara un investitor strategic este limitat la 5%.

Bombay Stock Exchange, infiintata in 1875, vrea sa reduca participatia brokerilor sai, oferind investitorilor strategici un pachet de actiuni de 26%. BSE va face, in mai, si o oferta publica initiala.Canalul indian de televiziune CNBC-TV 18, care a citat surse anonime, a anuntat mai devreme ca BSE ar putea oferi si fondurilor de capital privat un pachet de actiuni de 21%.Analistii spun ca marca BSE va atrage evaluari bune.

New York Stock Exchange a platit suma de 115 milioane de dolari pentru achizitionarea unui pachet de actiuni de 5% la cel mai mare concurent al BSE, National Stock Exchange (NSE) din India.Fondurile de capital privat General Atlantic, SoftBank AsianInfrastructure si banca de investitii Goldman Sachs au cumparat si ele cate un pachet de actiuni de 5% la BSE.Interesul febril pentru bursele din India este ultima tendinta a unui val de consolidare a eforturilor burselor lumii, in contextul in care scade volumul tranzactiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri