Cehia a anunţat că, începând de la 15 iunie, le va permite cetăţenilor săi să se deplaseze în majoritatea ţărilor europene fără a mai fi obligaţi să prezinte la întoarcere dovada unui test negativ la noul coronavirus, acelaşi regim urmând să-l aibă pe teritoriul său şi cetăţenii a 19 state considerate 'sigure' din punctul de vedere al riscului de transmitere a virusului, informează Agerpres.

'Putem începe să călătorim în Europa din 15 iunie', a comunicat ministrul sănătăţii, Adam Vojtech, pe Twitter.

De la data respectivă, statele europene vor fi plasate în trei categorii, cu un sistem de coduri de culori, în funcţie de riscul de transmitere a coronavirusului.

Cehia a relaxat deja cea mai mare parte a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Hotelurile şi restaurantele s-au redeschis la 25 mai, dar turismul a fost afectat în perioada în care trecerea frontierei a fost permisă doar pentru tranzit, pentru oamenii de afaceri şi studenţii din UE, precum şi pentru unii cetăţeni din afara UE care muncesc sezonier sau în domeniul îngrijirilor.

Din 15 iunie, cehii vor putea călători fără restricţii în 19 ţări 'verzi', categorie în care au fost plasate statele vecine Germania, Austria, Polonia şi Slovacia, precum şi Ungaria, România, Bulgaria sau alte ţări considerate 'sigure', printre care Croaţia, Grecia, Cipru, Elveţia, statele baltice, Finlanda, Norvegia, Islanda.

Cetăţenii din aceste ţări vor putea intra în Cehia fără a fi obligaţi să facă dovada unui test negativ la noul coronavirus, a precizat ministrul sănătăţii.

Codurile de culoare

Guvernul de la Praga a plasat Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Irlanda, Danemarca, Olanda şi Belgia în categoria 'portocalie', în care propriii cetăţeni vor putea călători fără restricţii. În schimb, cetăţenii statelor respective vot trebui să prezinte dovada unui test negativ.

Marea Britanie şi Suedia au fost plasate în categoria 'roşie', cu cel mai mare risc, ceea ce înseamnă că atât cehii reveniţi din aceste state, cât şi cetăţenii celor două ţări vor fi obligaţi să facă dovada unui test negativ.

Guvernul ceh a mai decis ca, începând din 8 iunie, la evenimente să fie permisă participarea a cel mult 500 de persoane, urmând ca ulterior acest prag să fie ridicat la 1.000.

În majoritatea zilelor din mai, Cehia a raportat mai puţin de 100 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Numărul total al celor infectaţi a fost de 9.286, dintre care până acum 6.642 au fost declaraţi vindecaţi, iar 321 au decedat.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri