Operatorul bursier european Euronext a anuntat majorarea cu 14,6% a veniturilor obtinute in 2006, datorita cresterii volumului tranzactionat si a mentionat ca planuieste sa isi reduca participatia pe care o detine din casa de compensatie LCH.Clearnet.

Euronext a raportat pentru anul 2006 venituri de 1,102 miliarde euro (1,43 miliarde dolari), mai mari decat valoarea medie de 1,076 miliarde dolari estimata de analisti chestionati de Reuters Estimates, dupa cum informeaza NewsIn. "Nivelul ridicat al veniturilor din 2006 a fost realizat datorita conditiilor favorabile de piata pentru toate diviziile Euronext", potrivit comuniatului. Grupul a precizat ca in 2006 un numar de 142 de companii au fost listate, reusind sa adune 21,4 miliarde euro.

Veniturile din al patrulea trimestru au crescut cu 6%, pana la 282,2 milioane de euro. Divizia de tranzactii monetare a Euronext a anuntat majorarea cu 33% a vanzarilor din 2006, pana la 287 milioane euro.

Intr-un comunicat separat, Euronext a anuntat ca va vinde toate actiunile convertibile pe care le detine din casa de compensatie LCH.Clearnet pentru suma de 199 milioane euro, reducandu-si pana la 5% capitalul de actiuni normale de la nivelul de 24,9%.

Euronext, care va fuziona cu NYSE Group, operatorul bursei New York Stock Exchange, pentru a crea prima bursa transatlantica, isi desfasoara activitatea in Paris, Amsterdam, Bruxelles si Lisabona. Potrivit acordului de fuziune, nou-creata companie NYSE Euronext ofera 0,98 actiuni NYSE Euronext plus 21,32 euro in numerar pentru fiecare actiune Euronext sau 95,07 euro pe actiune Euronext.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri