Două mari companii chineze dețin, pe de o parte, cele mai mari silozuri de cereale din Portul Constanța, iar pe de altă parte, firme de shipping cu un rol strategic în regiunea Mării Negre.

COFCO este cel mai mare trader de cereale din China și unul din cei mai activi jucători mondiali pe această piață în ultimii ani.

Politica de expansiune a COFCO poate fi urmărită la lucru și în România, prin intermediul COFCO International România SRL (după cum arată un articol din proiectul "Centura Chinei în jurul Mării Negre" al LINX). Firma românească este deținută de către CIL Agri Enterprises BV (anterior, Nidera Agri Enterprises BV) & Concordia Trading BV – ambele fiind subsidiare ale COFCO, compania-mamă chineză.

În ultimul an fiscal pentru care există date publice, 2018, veniturile COFCO International România SRL au fost de 3,9 miliarde de lei (adică aproximativ 900 de milioane de euro). Profitul net, însă, a fost de o mie de ori mai mic: 3,9 milioane de lei (aproximativ 900.000 de euro). Numărul de angajați declarat oficial este de 75.

Citește întreaga știre pe Newsweek.ro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri