Cum a preluat China controlul unei părți importante din Portul Constanța

Două mari companii chineze dețin, pe de o parte, cele mai mari silozuri de cereale din Portul Constanța, iar pe de altă parte, firme de shipping cu un rol strategic în regiunea Mării Negre.

COFCO este cel mai mare trader de cereale din China și unul din cei mai activi jucători mondiali pe această piață în ultimii ani.

Politica de expansiune a COFCO poate fi urmărită la lucru și în România, prin intermediul COFCO International România SRL (după cum arată un articol din proiectul "Centura Chinei în jurul Mării Negre" al LINX). Firma românească este deținută de către CIL Agri Enterprises BV (anterior, Nidera Agri Enterprises BV) & Concordia Trading BV – ambele fiind subsidiare ale COFCO, compania-mamă chineză.

În ultimul an fiscal pentru care există date publice, 2018, veniturile COFCO International România SRL au fost de 3,9 miliarde de lei (adică aproximativ 900 de milioane de euro). Profitul net, însă, a fost de o mie de ori mai mic: 3,9 milioane de lei (aproximativ 900.000 de euro). Numărul de angajați declarat oficial este de 75.

Citește întreaga știre pe Newsweek.ro.

Citeste si:
China va închide treptat toate piețele cu păsări vii
China va închide treptat...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Iubita lui Donald Trump Jr., testată pozitiv pentru noul coronavirus
Setari Cookie-uri