Compania petroliera franceza Total a anuntat profituri record pentru anul 2006, dupa o reducere a profiturilor mai mica decat se estima in al patrulea trimestru al anului trecut, mizand pe majorarea productie de petrol si gaze naturale in urmatorii patru ani.

Al patrulea mare producator occidental de petrol a anuntat un profit net de 12,59 miliarde euro in 2006, majorandu-si cu 15% valoarea dividendului, pana la 1,87 euro pe actiune. Compania a fost afectata de scaderea productiei, de costurile ridicate de productie si exploatare si de scaderea preturilor la petrol in al patrulea trimestru al lui 2006, insa rezultatele mai bune din primele noua luni au contribuit la majorarea cu 5% a profitului net anual, potrivit NewsIn.

Total a anuntat ca venitul net a scazut cu 10% pana la 2,75 miliarde euro in ultimul trimestru al 2006, sub rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, de 3,05 miliarde euro, depasind insa estimarile unui grup de analisti, care au declarat pentru Reuters ca mizeaza in medie pe venituri nete de 2,66 miliarde euro.

Vanzarile anuale au atins nivelul de 153,8 miliarde euro. Rezultatele companiei petroliere franceze pot fi comparate cu majorarea cu 11% a profitului inregistrat de Royal Dutch Shell, o scadere cu 12% a profitului inregistrat de British Petroleum si o scadere de 4,3% a profitului net inregistrat de Exxon Mobil.

Venitul operational al grupului Total pentru al patrulea trimestru a fost de 5,45 miliarde euro, in scadere cu 14%

Productia Total a scazut in 2006 cu 2,5%, pana la 2,4 milioane de barili pe zi, pe fondul situatiei tensionate din Nigeria si cantitati mai mici provenite de pe urma diverselor acorduri de partajare a productiei.Total a tinut sa precizeze ca mizeaza pe cresterea cu peste 5% pe an a productiei de hidrocarburi in perioada 2006-2010, aceasta estimare incluzand si o crestere cu 6% a productiei in 2007.

Total a precizat ca va investi 16 miliarde euro in anul 2007, peste 75% din aceasta suma fiind dedicata procesului de explorare si extinderii productiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri