Italia ia în considerare subvenţii de până la 4.000 de euro pentru achiziţionarea celor mai noi automobile pe benzină şi motorină, alăturându-se Franţei şi Germaniei în sprijinirea industriei auto, afectată de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), potrivit Agerpres.

Partidul Democrat (PD, centru-stânga), sprijinit de gruparea de centru Italia Viva, a propus includerea subvenţiilor în pachetul de măsuri pentru stimularea economiei, care se află acum în dezbatere în Parlament, şi ar urma să fie aprobat luna viitoare.

Subvenţiile vor fi acordate la achiziţionare de maşini cu motoare Euro 6, şi ajung la 4.000 de euro dacă cumpărătorul renunţă la un vehicul cu o vechime de zece ani sau mai mult.

După acest anunţ acţiunile celui mai mare producător auto italian, Fiat Chrysler, au urcat la Bursa de la Milano cu 4,75%, la 9,11 euro.

Franţa şi Germania vor să folosească subvenţiile pentru a stimula cererea de vehicule electrice. Italia acordă deja subvenţii la achiziţionarea de maşini electric şi hibride.

În mai, vânzările de maşini noi au scăzut cu 50% în Italia, după ce aproape s-au blocat în aprilie şi martie, pe fondul măsurilor de izolare adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri