Președintele Donald Trump a scris pe Twitter că numărul manifestanților de sâmbătă a fost mult mai mic decât se anticipa. Trump a fost criticat dur pentru modul în care a gestionat situația de la declanșarea protestelor Black Lives Matter, amenințând oamenii cu intervenția armatei și speculând primele zile de violențe și jafuri pentru a discredita întreaga mișcare de protest.

După ce în primele zile de la izbucnirea protestelor a fost dus de forțele de securitate într-un buncăr, iar apoi a încercat să-și repare imaginea mergând, pe jos, la biserică și pozând cu Biblia în mână, exercițiu de imagine ce a necesitat din nou intervenția forțelor de ordine pentru evacuarea zonei, Donald Trump a felicitat Garda Națională și Poliția pentru treaba excelentă pe care a făcut-o la manifestațiile de sâmbătă, scrie Hotnews.ro.

”Lege și ordine!”, a mai scris Trump pe rețeaua socială.

Președintele a susținut că numărul participanților a fost mult sub așteptări, deși presa americană a consemnat că atât în Washington, cât și în alte mari orașe americane au avut loc cele mai masive demonstrații de la moartea lui George Floyd, din 25 mai.

Casa Albă a intenţionat să desfăşoare în această săptămână circa 10.000 de militari activi pentru a înăbuşi protestele din capitala Washington D.C. şi în alte părţi din Statele Unite ale Americii, a declarat o înaltă oficialitate din domeniul apărării pentru postul american CBS, citat de dpa.

De altfel, în aceeași serie de tweet-uri, liderul de la Casa Albă a acuzat, din nou, anumite posturi de televiziune că încearcă să incite mulțimea, adăugând însă că, din fericire, nu prea au succes.

Pe de altă parte, Trump s-a lăudat că are o rată de aprobare de 96% în rândul Partidului Republican, precizând că sondajul a fost făcut înainte de anunțul privind neașteptata scădere a șomajului.

Zeci de mii de oameni s-au adunat, sâmbătă, la Washington, la cea mai mare manifestație de la începutul protestelor după moartea lui George Floyd. Manifestațiile pașnice au fost și în alte orașe din SUA, iar în lume mii de oameni au scandat mesaje împotriva rasismului în Australia, Marea Britanie, Germania, Belgia și Franța, în ciuda restricțiilor impuse de coronavirus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri