Anuntul a fost facut cu putin inainte ca banca sa-si publice rezultatele financiare pentru 2006. Gruebel, in varsta de 63 de ani, era de asteptat ca nu se va retrage inainte de 2008, iar Dougan nu era considerat favorit pentru inlocuirea actualului director general. Piata a speculat din ce in ce mai mult referitor la posibilitatea ca Gruebel sa dea unele semnale referitoare la intentiile sale in 2007, insa putini investitori se asteptau ca acesta sa se retraga atat de curand.

"Nu s-au produs schimbari in strategia bancii", a declarat principalul purtator de cuvant al Credit Suisse. Numirea lui Dougan intervine intr-o perioada in care grupul bancar a adoptat o strategie foarte agresiva pentru a reduce costurile de operare, mai ales in sectorul de investitii bancare si pentru a-si extinde prezenta, mai ales pe pietele emergente, care sunt foarte active.

Banca a anuntat, luna trecuta, ca a alocat patru miliarde de franci elvetieni pentru cresterea organica si alte 3,5 miliarde de franci elvetieni pentru achizitii, care s-a estimat ca vor aparea in special in sectorul administrarii averilor.

Reprezentantii Credit Suisse au adaugat ca seful operatiilor in Asia, Paul Calello, il va inlocui pe Dougan in fruntea diviziei de investitii bancare. Atat Dougan, cat si Calello si-au inceput activitatea la banca elvetiana in 1990.

De asemenea, Robert Shafir, venit de la Lehman Brothers, se va alatura echipei de conducere a Credit Suisse, in functia de director executiv pentru continentul american.

Dougan a fost numit, in iulie 2004, la conducerea ramurii de investitii bancare a grupului, cunoscuta, pe atunci, drept Credit Suisse First Boston (CSFB). Credit Suisse a lansat strategia de marca unica in ianuarie 2006, renuntand la marca CSFB.

Purtatorul de cuvant al Credit Suisse a infirmat ca schimbarea inter