Miliardarul Bill Gates a devenit recent o țintă a teoriilor conspirației legate de pandemia generată de Covid-19, pe care cofondatorul Microsoft le numește "stupide" și "dificil de negat". Una dintre cele mai bizare pretinde că ar există un presupus plan malefic al lui Bill Gates, de a utiliza vaccinările în masă contra coronavirus pentru a implanta microcipuri în miliarde de oameni și a le urmări astfel mișcările.

Bill Gates a respins acuzațiile aduse de teoriile conspirației, într-o conferință de presă online, pe tema finanțării cu 1,6 miliarde de dolari de către Fundația Bill & Melinda Gates pentru imunizarea copiilor din țările sărace, menționând că dezinformarea cu privire la activitatea sa legată de vaccinuri este atât de bizară, încât i-a fost dificil să o înțeleagă - și a negat categoric că a fost implicat în vreun fel de conspirație pentru a implanta microcipuri.

"Într-un fel, este atât de bizar încât aproape că vrei să-l vezi ca fiind ceva plin de umor, dar chiar nu este", a spus Bill Gates. "Este greu de negat, pentru că este atât de stupid sau ciudat încât chiar faptul a-l repeta îi conferă credibilitate".

Un sondaj Yahoo News / YouGov din luna mai a descoperit că 28% dintre adulții din SUA credeau o teorie a conspirației care sugerează că Bill Gates intenționează să folosească un eventual vaccin împotriva Covid-19 pentru a implanta microcipuri de monitorizare în miliarde de oameni.

"Nu am fost niciodată implicat în vreo activitate cu un astfel de microcip. Este bine de știut care copii au făcut un vaccin împotriva rujeolei și care nu, în baza unor sisteme de date și a unor înregistrări ... dar asta nu implică microciuri sau altceva de genul acesta", a mai spus Bill Gates.

Cofondatorul Microsoft și soția sa au creat Fundația Bill & Melinda Gates în 2000, cu accent pe sănătate și educație. Joi, Fundația a anunțat că finanțează cu 1,6 miliarde de dolari livrarea unor vaccinuri în țările cele mai sărace din lume. De asemenea, Bill Gates a angajat suma de 100 de milioane de dolari pentru achiziționarea de vaccinuri COVID-19 pentru țările cu venituri reduse.

Este posibil ca teoria conspirației legată de microcipuri să-și fi avut sursă într-un studiu finanțat de Fundația să și publicat în decembrie anul trecut. Studiul implică o tehnologie dezvoltată de către Institutul de Tehnologie din Massachusetts pentru a include un strop de vopsea în vaccinuri. Colorantul nu ar fi fost invizibil cu ochiul liber, dar putea fi văzut cu o aplicație pe telefon.

Colorantul ar persista până la cinci ani și ar permite personalului medical să știe imediat dacă un copil a fost vaccinat sau nu. "Fundația noastră primește bani pentru a cumpăra vaccinuri”, a spus Bill Gates. "De aceea am prevăzut riscul unei pandemii și am vorbit despre asta frecvent".

Cu toate acestea, teoriile conspirației legate de implicarea cofondatorului Microsoft în pandemia de Covid-19 au explodat pe rețelele de socializare și pe canalele media tradiționale: au avut peste 1,2 milioane de menționări din februarie până în aprilie.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri