O echipă de oameni de ştiinţă din Israel a reuşit să genereze etanol din deşeuri agricole pentru producţia de dezinfectanţi în contextul pandemiei de COVID-19, a anunţat Universitatea din Tel Aviv (TAU), citată de Xinhua.

Etanolul, cunoscut şi sub numele de alcool, este cel mai comun dezinfectant şi este folosit pentru realizarea de produse de igienizare utilizate în mod obişnuit, precum soluţiile dezinfectate lichide sau sub formă de gel, scrie Agerpres.

Într-un studiu finanţat de Ministerul Ştiinţei din Israel, cercetătorii de la TAU şi Universitatea din Haifa au obţinut etanol dintr-o diversitate de tipuri de deşeuri agricole, precum iarba rezultată după tundere, paie sau resturi de hârtie, prin tratare cu ozon.

Metoda se bazează pe o tehnologie inovativă, ce permite oxidarea şi descompunerea ligninei, unul dintre componentele din deşeuri. Acesta este un compus polimeric ce inhibă procesul de transformare a deşeurilor în etanol.

Prin această metodă se doreşte rezolvarea penuriei de dezinfectanţi din Israel, provocată de dificultatea de a importa alcool pentru dezinfectanţi în contextul pandemiei provocată de coronavirus.

Conform cercetătorilor, noua metodă bazată pe ozon este simplă, necostisitoare şi curată deoarece nu necesită utilizarea unor substanţe periculoase.

''Prin această metodă, fermierii nu trebuie să ardă deşeurile agricole. De asemenea, oferă beneficii pentru mediu şi sociale comunităţii şi, cel mai important, va proteja sănătatea publică de pandemii'', au concluzionat cercetătorii.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri