China a anunţat 57 de noi cazuri confirmate de COVID-19, cel mai mare număr cotidian din aprilie, ceea ce întăreşte temerile privind un al doilea val epidemiologic în ţară, relatează Agerpres

Datorită unor controale stricte, purtatului de mască şi operaţiunilor de izolare, epidemia era sub control pe teritoriul Chinei, acolo unde a apărut noul coronavirus anul trecut, la Wuhan, în centrul ţării.

Însă un nou focar de contaminare a fost detectat în sudul Beijingului, la piaţa Xinfadi, care vinde în special carne, peşte şi legume. Descoperirea a dus la izolarea a 11 zone rezidenţiale din împrejurimi.

Ministerul chinez al Sănătăţii a precizat că din cele 57 de noi cazuri, 36 sunt infecţii locale înregistrate în capitală.

Alte două cazuri locale au fost raportate în provincia Liaoning (nord-est). Oficiali locali au declarat că aceste persoane au fost în contact cu noii pacienţi înregistraţi în capitală.

Nouă şcoli şi grădiniţe de copii din împrejurimi au fost închise. Vineri, primăria din Beijing a amânat întoarcerea elevilor în şcoli primare şi a suspendat toate evenimentele sportive.

Un reprezentant al pieţei Xinfadi a declarat pentru ziarul local Beijing News că virusul a fost detectat pe mese folosite la tăierea somonului importat.

Ca urmare, autorităţile sanitare au dispus o inspecţie la nivelul întregului oraş, vizând carnea proaspătă şi congelată, carnea de păsări de curte şi peştele, în supermarketuri, depozite şi restaurante.

Restul cazurilor confirmate anunţate duminică sunt persoane revenite în China din străinătate, conform Ministerului Sănătăţii.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri