Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat 40 noi cazuri de COVID-19 detectate luni, opt provenite din exterior şi 32 la nivel local, dintre care 27 înregistrate la Beijing, după apariţia unui focar de coronavirus în principala piaţă a capitalei chineze, relatează Agerpres.

Autorităţile municipale de la Beijing au anunţat luni că oraşul este plasat "în stare de război" pentru a stăvili orice nou focar, după ce 106 cazuri au fost deja confirmate începând din data de 11 iunie.

Peste 100.000 de lucrători supraveghează 7.120 de comunităţi învecinate - dintre care mai mult de 20 au fost izolate - pentru a evita o răspândire masivă a noului coronavirus în rândul populaţiei.

Întregul personal şi cei care s-au aflat în contact apropiat cu cazurile confirmate din piaţa Xifandi - care ocupă o suprafaţă de 112 de hectare şi are 1.500 de angajaţi şi peste 4.000 puncte de vânzare - trebuie să rămână acasă şi să se supună unui test de coronavirus în unul dintre centrele abilitate din Beijing.

Peste 76.000 de teste într-o zi

Duminică au fost testate 76.499 de persoane dintre care 59 au fost pozitive la coronavirus.

Pe lângă aceste teste au fost luate măsuri de control şi de prevenire prin inspectarea pieţelor care comercializează produse proaspete, carne congelată de porc şi vită şi produse avicole şi au fost inspectate supermarketurile şi restaurantele, pentru a garanta că în oraş nu circulă produse contaminate cu noul coronavirus.

Pe lângă cele 27 de cazuri detectate în capitală, China a raportat alte cinci contagieri la nivel local: patru în provincia Hebei şi unul la Sichuan.

Au fost raportate, de asemenea, opt cazuri "importate", dintre care trei la Shanghai, trei în provincia Canton, unul în regiunea autonomă Mongolia Interioară şi unul în provincia Liaoning.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri